Categorii:
Articole
Share:
Facebook
Twitter

Tusea cu expectoratie la copii, motiv de ingrijorare?

A inceput gradinita, scoala si o data cu ele apar si probelemele respiratorii la copii.

O infectie a tractului respirator superior poate provoca inflamarea, iritatia cailor respiratorii superioare si totodata secretia abundenta de mucus la nivelul bronhiolelor pulmonare. Una dintre cele mai frecvente manifestari ale infectiilor virale fiind tusea.

Tusea are drept scop curatarea de secretii si corpi straini din arborele traheobronsic si eliminarea mucusului care se aduna ca urmare a procesului de aparare al mucoasei respiratorii proprii.

In tratamentul tusei productive nu sunt recomandate antitusivele, intrucat acestea anihileaza reflexul de tuse (si sa nu uitam ca tusea este un reflex de aparare al organismului), iar mucusul si infectia neputand fi eliminate, vor duce la complicatiile si boli mai grave (precum pneumoniile).

Asadar, tusea productiva nu trebuie intrerupta, ci incurajata, deoarece cu cat copilul scapa mai repede de mucus, cu atat zilele de tuse vor fi mai putine.

Avand in vedere ca tusea nu este o boala, ci doar un simptom, tratamentul corect al acesteia fluidifica mucusul si ajuta la eliminarea lui, reduce inflamatia de la nivelul bronhiolelor pulmonare, actioneaza asupra virusurilor care au determinat aparitia virozei si sustine sistemul imunitar al organismului in lupta cu boala.