Categorii:
Articole
Share:
Facebook
Twitter

Cum sa ai o noapte linistita in cazul in care tusesti?

Tusea este o reactie de aparare a organismului, care consta intr-un mecanism reflex al cailor respiratorii de a elimina secretiile, corpii straini. Insa cel mai adesea, tusea este un prim simptom al afectiunilor respiratorii. Cu toate ca deranjeaza, tusea este benefica, intrucat este modalitatea prin care organismul curata si protejeaza caile respiratorii de mucus si alte secretii.

Tusea devine o urgenta in momentul in care este insotita de greutati la respiratie, dureri în piept, arsuri in zona inimii, expectoratii sangvine, febra si transpiratii nocturne, insomnii.

Seaca ori productiva, tusea este mai persistenta noaptea, cand din cauza pozitiei din timpul somnului secretiile nazale ajung in gat, provocand iritatii. Aceste iritatii declanseaza episoadele de tuse.

Vrei sa ai o noapte linistita? Iata cateva sugestii:

  1. Inainte de culcare, bea un ceai cald indulcit cu miere (mierea nu se adauga in ceaiul fierbinte deoarece isi pierde din calitati, ea nefiind stabila la temperaturi mari). Orice lichid cald ajuta la calmarea cailor respiratorii, hidratatrea fiind cuvantul de ordine in cazurile de raceala si gripa.
  2. Pozitia de somn conteaza – dormi pe un plan inclinat sau pe o parte. In acest caz nu riscam sa inghitim mucus.
  3. Ulei de eucalipt – pune in camera , intr-un vas cu apa calda, cateva picaturi de eucalipt. Acest lucru va fi un balsam pentu caile respiratorii.
  4. Un asternut curat iti va asigura un somn mult mai linistit.
  5. Daca medicul iti indica medicamente, tine-le la indemana!