Categorii:
Articole
Share:
Facebook
Twitter

Cum ne ingrijim corect de tusea productiva?

Tusea productiva este una dintre manifestarile cele mai neplacute ale unei raceli. Aceasta are aceeasi maniera de atac atat in cazul copiilor, cat si a adultilor: presiune sau disconfort in zona toracelui insotita de mucus sau flegma.

Tusea si raceala sunt cauzate de cele mai multe ori de un virus, iar pentru tratamentul acestora nu sunt necesare antibioticele, ci mai curand produsele care au in compozitie ingrediente cu proprietati antivirale.

Iata cateva ingrediente care te vor ajuta sa te ingrijesti corect de tusea productiva:

  • Acetil-cisteina contribuie la functionarea normala a sistemului respirator, actionand asupra fluidificarii si eliminarii mucusului in exces.
  • Cimbru are proprietati antispastice, calmeaza tusea si durerile de cap, reduce inflamatia si desfunda nasul.
  • Vitamina C este unul dintre cei mai siguri si eficienti nutrient, afirma specialistii. Are proprietati imunostimulatoare si amelioreaza simptomele date de raceli.
  • Fructele si florile de soc au proprietati antivirale, actionand asupra virusului care a determinat viroza respectiva. Este foarte important acest beneficiu, intrucat peste 85% dintre infectiile virale sunt cauzete de virusuri.

Atentie, daca tusea se prelungeste sunt recomandate cercetari amanuntite, deoarece este posibil ca la baza sa fie o afectiune mai grava.