Categorii:
Articole
Share:
Facebook
Twitter

5 solutii sa scapi eficient de tusea productiva

Tusea este sacaitoare si neplacuta, atat in timpul zilei, dar mai ales noaptea. Iata cateva solutii prin care ne putem imbunatati stilul de viata, chiar si pe acesta perioada chinuitoare de tuse:

1. Hidratarea.

Hidratarea este foarte importanta, intrucat va calma mucoasa iritata. Consumul de lichide te va ajuta ajuta sa respiri mai usor si sa tusesti mai putin. Una dintre cele mai bune surse de hidratare este supa calda de legume si pui, fiind bogata in vitamine si minerale te va ajuta sa te recuperezi mai usor.

2. Administrarea unei medicamentatii adecvate.

Pentru tusea productiva sunt recomandate produsele expectorante, care ajuta la subtierea mucusului si la eliminarea lui. Pe langa expectorante este necesara si administrarea unui imunostimulator, care va ajuta organismul sa reduca perioada de convalescent, iar recuperarea sa fie mai usoara.

3. Dormi cu capul mai sus decat corpul.

Alege o perna inalta care sa te ajute ca partea superioara a corpului sa fie mai ridicata decat partea inferioara. Aceasta pozitie te va ajuta sa dormi mai bine, deoarece iti elibereaza caile respiratorii,

impiedicand mucusul sa ajunga in gat si sa le irite.

4. Dusurile sau baile cu abur.

Acestea sunt recomandate, insa cu precautie. Baile cu abur te vor ajuta la decongestionarea cailor respiratorii si la fluidizarea mucusului.

5. Ai grija la umiditatea aerului din camera.

Aerul uscat din camera iti poate determina o tuse puternica. Pentru a creste umiditatea aerului, aeriseste in mod regulat incaperea in care locuiesti si pune pe calorifer un vas cu apa.