18th
December
2015
Categorii:
Articole
Share:
Facebook
Twitter

Alimente pentru tusea productiva

Tusea este unul dintre cele mai intalnite simptome in bolile aparatului respirator. Reprezinta un act reflex prin care organismul elimina corpurile straine din caile respiratorii (corpuri dure, bucati alimentare, gaze iritante sau mucus).

In sezonul rece, tusea este mult mai prezenta, intrucat aerul care intra in plamani este mai rece si uneori incarcat cu agenti patogeni care declanseaza afectiuni respiratorii.

In calmarea tusei productive sunt recomandate o serie de alimente care ajuta la calmarea si fluidizarea secretiilor. Dintre cele mai intalnite astfel de produse, enumeram: mierea de albine, laptele, legumele si fructele.

Pe langa alimentele care ne ajuta sa depasim episoadele de tuse, sunt si cateva din categoria celor pe care este recomandat sa le evitam. In aceasta categorie sunt incluse: produsele foarte picante, condimentate, care contin otet, bauturile alcoolice si carbogazoase. Aceste produse pot irita caile respiratorii, determinand intensificarea tusei.